Sådär nu har vi äntligen målat om köket och fått bort den gräsliga pippigula färgen på väggarna. Kom över en liten gåaktig färg som blev kanon. Nu kan vi överleva tills nästa sommar då vi ska göra om köket på riktigt. Sen var vi även iväg och köpte ett nytt köksbord. Se vad fint det blev! Före


Efter


Skrutten vecka 30


Vecka 32 (31+5)Dagens flodhästbild - v31+6


Idag var vi även på den första föräldrautbildningsträffen. Va rätt nyttigt och kul att träffa andra tjockisar som ska få i vår/sommar. Var några trevliga prickar i vår grupp =) 

Nu ska vi sussa!


Husmusen Niima hälsar godnatt!


Igår var det en hederlig städdag, mest för att Elin skulle kika förbi. =P Men det behövdes verkligen.
Så jag tänkte bjuda på ett recept på mumsiga hallon- och blåbärsmuffins som jag svängde ihop igår kväll. Kan intyga att de är supersaftiga även dagen efter =) Vi tog en varsin till frukost! 

14 st muffins


50 g
smör, rumstempererat
1,5 dl strösocker
1 ägg
1 dl créme fraiche
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1,5 tsk vaniljsocker
3 dl hallon/blåbär - jag hade 250 g

Rör ihop smöret och sockret i en bunke.
Rör i ägget och crème fraichen.
Blanda vetemjölet med bakpulvret och vaniljsockret och rör ner i smeten.
Rör försiktigt ner bären i smeten.
Fördela smeten i en smord muffinsbricka för tolv muffins eller i bakformar som placeras i brickan. 

Grädda i i 200 grader i ca 12-15 minuter.


Gjorde även en supergod gryta igår på älgkött & presspärer till.. Jammi jammi. 

Nu ska ska vi åka ut en sväng till birsta och handla present till svärmor som ska firas idag! =) 


Så nu har vi gått in i vecka 32. Var till MVC idag för att ta lite prover och lyssna på lillen. Allt såg bra ut och vårt lilla hjärtegryn verkar må toppen där inne i magen. SF 31 cm och lillens hjärta slog 134 slag/min. 
Förstår inte hur den ska få plats om den ska ligga i magen i ytterligare 9 veckor =) Känner mig sprickfärdig redan nu hehe..   
Tjockisbild tagen igår i v 32 (31+0)


Vecka 32

Kroppen: Man kan lätt bli andfådd när man gör något ansträngande trots att lungkapaciteten har ökat. Att man blir andfådd är helt normalt, barnet får lika mycket syre oavsett hur flåsig man känner sig. I slutet av graviditeten kan trycket på pulsådern bli för stort om man ligger på rygg, vilket kan göra att både du och barnet mår illa. Barnmorskan brukar därför rekommendera att man ligger på sidan när man ska sova. Det brukar även vara den ställning som känns bäst, det kan vara skönt att ha en kudde som stöder upp den tunga magen lite.

Barnet:
Vid den här tidpunkten väger barnet cirka 1800 gram och är ungefär 40 centimeter långt. Nu har barnet något bättre kontroll över sin kroppstemperatur. Lungorna är färdiga och barnet ligger nu och tränar dem genom att andas ner fostervatten i dem, ofta med hicka som följd. Tånaglarna växer allt mer. Barnets sparkar blir nu mer som kraftiga knuffar och man kan lätt särskilja olika kroppsdelar från varandra. Ibland kan man kanske känna något spetsigt som rör sig hastigt tvärs över hela magen, det kan vara ett knä eller en fot. Genom att barnet hickar kan man också få en uppfattning åt vilket håll barnet är vinklat, hickningarna känns som mest från barnets rygg.