Sådär då är man 24 år numera! Hade kalas för släkten på självaste dagen (i torsdags) så det var fullt hus. 23 gäster räknade Jonas det till.. Fick superfina paket: presentkort på Butik Annelie, Birsta & Ikea, pengar, kakfat i 3 våningar, bok, tavla, matta och dammsugare.

Magen på födelsedagen - v.28

Fina tavlan jag fick av älsklingen och matten som jag fick av mammsen.
Sovrummet nu listat både i tak och golv. Allt är klart alltså =)

Och så knäppt med blixt :P 

Fina dammsugaren som jag fick av pappa & Lena =) Den blev stationerad på övervåningen. Så skönt att inte behöva släpa stora dammsugaren upp och ner i trappan. Har provkört den idag och den fungerar kanon. Super lätt och smidig.

Söta Niimisen ligger och snusar...

Och älskade Skorpan likaså <3

Råddjur på besök på baksidan.
Igår blev det en riktig shoppingdag. Vi drog till Birsta och handlade en massa. Jag fick två par byxor, en kofta, en tröja och ett linne, Jonas fick kallingar och strumpor och lill*n fick ett par jeans, en body och en mössa från Pop =) Sen mötte vi upp Henke, Sofia och Danne för en mumsig fika på Charm.  Därefter gick vi vidare till Ikea där vi köpte vita mörkläggningsgardiner till sovrummet. På kvällen bjöd vi på middag + gotta. 

Har varit fullt upp idag med även om vi befunnit oss på hemmaplan. Jonas har satt upp taklisterna så nu är sovrummet HELT KLART!! Så obeskrivligt skönt. Jag har tvättat två maskiner + hängt dessa, bytt sängkläder i alla tre sängarna, dammsugit hela övervåningen, satt upp tavlor och en spegel i gästrummet. Plus hunnit jobba tre timmar. Det var vår dag det. 

Morsning!
Äntligen har jag blivit fri från den envisa förkylningen.. tog bara 3 veckor. Så nu mår man bra igen. Mindre kul är ju att det är gaaalet mycket på jobbet. Men efter denna vecka ska jag inte jobba över fullt lika mycket ;) Nä men jag orkar iaf inte fortsätta såhär.. Är ju helt slut när man kommer hem från jobbet.

I helgen tog vi äntligen oss i kragen och satte upp alla lister och foder i sovrummet förutom taklisten. Såhär blev det iaf:Fina foder runt fönstren.. lägg märke till de fina fönsterbrädorna som hjärtat har gjort alldeles själv. Både fräst och målat =)
Fattas bara den vita mattan som jag önskat mig av mammsen! ;)
Vi blev iaf mer än nöjd. Blev så grymt fint =) Tänk om hela huset kunde va såhär fint..

Lite uppdatering om lillen också =)  Går ju in i vecka 28 imorgon. Börjar bli stor som ett hus och lillen bonkar på för fullt där inne. Numera har jag även fått känna på hur det är att ha halsbränna =/ Har haft det i några dagar så jag måste nog införskaffa nå tabletter mot skiten.

Kroppen:

Livmodern är nu så stor att den påverkar hur du kan röra dig. Du kan fortfarande vara aktiv, men kroppen säger ifrån om du tar i för mycket. Då kan du få sammandragningar vilket innebär att livmodern drar ihop sig och blir hård. Det kan komma när du går fort eller är kissnödig. En sammandragning håller i sig i 10–30 sekunder, för att den ska släppa behöver du stanna upp. Om sammandragningarna börjar göra ont kan det vara ett tecken på att livmodertappen håller på att mjuka upp sig. Det bör kontrolleras hos läkare eller barnmorska.
Framöver blir besöken hos barnmorskan allt tätare. Man ser över att Symfus-fundusmåttet går uppåt i den takt som det ska och att kroppens värden är goda. Man kontrollerar järnhalten i blodet, sockerhalten, blodtryck och fosterljud. Nu kan du få humörsvängningar igen, när kroppen börjar kännas tyngre och magen mer otymplig.


Barnet:
Barnet väger nu cirka 1000 gram och längden är omkring 35 centimeter och fötterna mäter fem centimeter. Hårstråna på huvudet är ganska långa. Mjölktänderna under tandköttet är färdiga. Barnet ökar nu i vikt cirka 27 gram per dag och har börjat drömma.
Sen på torsdag är det ju inte vilken dag som helst för det är min födelsedag!!! =) 24 bast blir man!
Har bla önskat mig en matta, tavla, parfym, dammsugare & presentkort på Mio möbler.
Hej hopp!
Tror jag fått något sämre immunförsvar sen jag blev gravid. Jag brukar jämt vara frisk som en nötkärna men nu har jag såklart åkt på värdens förkylning. Har haft ont i halsen sedan tisdag förra veckan men så i helgen bröt det ut. Är nu helt täppt i snoken och slemmig  och ont i halsen plus hostig. Och som om inte det räckte så hade jag igår och idag feber :( Så jag har legat i sängläge hela helgen och idag.

Vi var ju iväg till MVC i fredags och fick höra lill*ns hjärtljud. =) Helt magiskt! hehe.. Kul nu när Jonas var med och allt. Låg iaf på 133 slag/min.
Sen mätte hon även magen och tog ett blodprov. Låg på den övre kurvan.
Nu ska jag göra lite te och bädda ner mig igen.
Har ju ingen Jonas som tar hand om mig för han åkte till Åre idag på jobb =(