Lite info om lillskrutten nu i v.19 :)

Kroppen:
Nu börjar du komma halvvägs genom graviditeten. Det kan vara bra att reflektera över sin livssituation och det som ska komma. Tanken förändras från ”nu är jag gravid” till att ”nu väntar jag barn”.

Blodvärdet sjunker och barnet behöver mycket järn. Nästan alla gravida kvinnor behöver ta järntillskott. Blodtrycket kontrolleras regelbundet på barnmorskemottagningen. Det är vanligt att det sjunker lite, eller stannar på samma nivå som tidigare. Om blodtrycket går upp kan det vara ett tecken på havandeskapsförgiftning.

Livmodern växer allt mer och magen börjar få en rund form i profil. Vissa kvinnor kan känna av foglossning omkring den här tidpunkten. Det kan yttra sig som en diffus värk runt bäcken och neråt låren. Under senare delen av graviditeten kan man få problem med ryggen, man kan till viss del motverka det genom allsidig kroppsträning som dessutom gör att man får bättre kondition.

Fostret: Längd omkring 20 cm och vikt knappt 250 g. Små, ljusa hårstrån så kallade lanugohår täcker kroppen och till och med undersidan av fötterna. Det fina fjunet kan finnas kvar på vissa delar av kroppen efter födseln, t.ex på ovansidan av öronen. Ögonbrynen och ögonfransarna börjar markeras och på barnets fingertoppar finns helt unika fingeravtryck. Benen har nu kommit ifatt och är i rätt proportion till kroppen. Barnet ser ut som en färdig människa, i miniatyr.

I onsdags var det dags för ultraljud och allt såg bra ut.
Helt sjuk känsla att se lillskrutten där inne i magen =) Va en himla aktivitet där inne. 
Blev framflyttad nån dag och lillen beräknas komma den 24 maj istället! =)  
Nu blir det julmys i soffan med älsklingen! <3

Är nog dags att skriva lite här. Är ju ett tag sedan sist men vi packade inte upp kamerasladden förrän idag. Har ju bott i huset nu i snart 4 månader och vi stormtrivs. Bergvärmen fungerar galant som tur är i denna kyla.

Vårt sovrumsprojekt blev något försenat men nu äntligen har vi fått upp gips på väggarna och börjat spacklat.


Här kämpar Ante och Jonas med att få upp 20 st gipsskivor.

Fräst i väggen för nya eluttag


In action


Titt så vackert! :)


Ni som tyckt att jag sett lite större ut än vanligt har sett alldeles rätt. Vi väntar nämligen tillökning till våren. Närmare bestämt 21 maj. Ett riktigt litet kärleksbarn som är sååå efterlängtat! =) 
Är i v.19 (18+3) så nu börjar det synas =)


V. 17(16+4)V.18 (17+3)

Imorgon bitti ska vi iväg på ultraljud igen. Gjorde ett UL på en privat klinik i v. 13 så vi vet iaf att det är någon där inne =) Men det ska bli lika spännande ändå. Sist var den lik mig, svårfångad på bild ;) Så vi hoppas på en där man ser lite mer.  

Slänger in en bild på skrutten imorgon!