15 juni

02.20 - Jag är i vecka 33+1
Kliver upp för att kissa som jag alltid gjorde några ggr mitt i natten. När jag är klar reser jag mig och vips så börjar det rinna vatten. Jag fattar nada utan tror jag kissar på mig ;) Men börjar förstå när det inte slutar sippra. Skriker på J som börjar roffa åt sig lite saker/kläder åt mig och jag ringer in till förlossningen. De vill att jag kommer in pga det är tvillingar.  Tur va väl det annars hade jag väl fött här hemma eller i bilen =P hehe..

Jag känner iaf ingenting men på väg in till mamma där vi lämnade Vicke så börjar jag känna lite värkar. Inte alls onda utan mer som kraftiga sammandragningar..  

 

03.10

Vi är framme och J tar en rullstol till mig för nu börjar värkarna göra lite ont. 03.15 kommer vi in på förlossningen och de kopplar in ctg. Jag börjar svettas som en galning och må tokilla.

 

03.25
Barnmorskan går ut men jag ringer direkt på henne igen för nu har armarna börjat domna bort och värkarna gör nu riktigt ont. Jag undersöks och jag är fullt öppen 10 cm. Nu blev det en himla fart och jag rullas in till ett förlossningsrum. Lite besviken blev jag pga jag inte skulle få nån bedövning =P

Så fort jag rullas in på rummet så sliter en massa folk av mig kläderna och trär på mig en sjukhusrock och så lyfts jag till förlossningssängen för jag kunde knappt gå. Nu var det bara att börja krysta.

03.36
Lilla Arvid föds med lite draghjälp av en sugklocka men pga bradykardi (långsam hjärtrytm) så klipper bm navelsträngen och läkaren och J springer ut med honom till barnläkaren där han undersöks och får lite syrgas.

Sen slutar värkarna och jag får dropp för att värkarna ska tillta.

05.07
De sticker hål på hinnan och vattnet går för 2an. Och på en gång började krystvärkarna komma igång.  

05.15
Godingen Albin föds med navelsträngen ett varv hårt om halsen. J fick klippa navelsträngen och jag fick upp honom en snabbis på bröstet innan han också togs ut till barnteamet och han läggs i kuvös och fick lite hjälp att andas med en cpap

Båda rullas över till Neonatal.avd 45 där vi låg i totalt 3 veckor.

Totalt tog förlossningen 3 timmar, en dröm jämfört med Victor som tog 26 timmar =P